Tag på kursus og bliv inspireret

Folkekirkens Skoletjeneste i Faxe, Stevns & Køge tilbyder en række lærerkurser til inspiration og i tilknytning til en række af årets projekter. Kursustilmelding sker til mail: mail@fsfisk.dk eller i forbindelse med projekttilmeldingen. 

Til PROJEKTET: Et møde med den danske salme 2022

Lærerkursus på Vartov

Årets tema for Et møde med den danske salme er glæden ved og betydningen af at synge i fællesskab. Projektet knytter sig til udgivelsen af den nye udgave af Højskolesangbogen fra 2020. Som forberedelse til projektet udbydes et lærerkursus, hvor temaet og årets fem salmer vil blive belyst i ord og toner.

Program:Lasse Skovgaard, PhD i sundhedsvidenskab fortæller: Sådan leger musik med din hjerne. Rasmus Skov Borring, komponist, fortæller om Højskolesangbogen 2020, og om man  skal være enig i det, man synger? 

Efterfølgende vil Rasmus Skov Borring lede gennemsyngning af projektets fem salmer.

Tid og sted 

Vartov, Farvergade 27, København K.

Onsdag d. 17. november 2021 kl. 13 -16.

Tilmelding

Inden 1. september 2021 sammen med projekttilmelding til Et møde med den danske salme 2022.

TIL PROJEKTET: Sværdets kraft

Lærerkursus med Jan Kjær

Kurset er en introduktion til bogen ”Sværdets kraft” ved forfatteren, Jan Kjær og en gennemgang af det undervisningsmateriale, der er blevet til på baggrund af bogen. Det er således tanken, at du som lærer gennem kurset bliver godt klædt på til at gå i gang med undervisningsprojektet.

Første del af kurset på ca. 1 time og 15 min. er ved Jan Kjær. Her fortæller han, hvordan det er – som forfatter – at arbejde med en opgave med syv bundne historieelementer. Han gennemgår, hvordan han har konstrueret historien, så den bliver gribende og relevant for eleverne, samtidig med at den formidler den ønskede information. Vi får desuden indsigt i Jan Kjærs skriveproces og tankerne bag de valg, han har truffet.

Som en del af oplægget fortæller Jan Kjær om sin research-tur til Jerusalem og om de videoer, han stiller til rådighed i undervisningen.

Herefter følger en grundig gennemgang af projektets undervisningsmateriale og information om projektets faser.

Tid og sted 

Strandmarkskirken, Hvidovre

Onsdag d. 1. september 2021 kl. 14 -16.

Tilmelding

Inden 16. august 2021 sammen med projekttilmelding til Sværdets kraft.

TIL PROJEKTET: Højtider & bibelske fortællinger

Lærerkursus med Helene Notkin

Det afsluttende produkt i projektet Højtider og bibelske fortællinger tager udgangspunkt i pinsefortællingen og pinsen som højtid.

Billedkunstlærer Helena Notkin, Borup billedeskole, kommer med et oplæg til elevproduktet, og på kurset får deltagende lærere mulighed for at prøve forløbet, så alle er klar til at lave det efterfølgende på skolen.

Det er muligt at få et materialekit med hjem til klassen.

Tid og sted 

Herfølge Sognegård, Kirkepladsen 6, 4681 Herfølge.

Mandag d. 25. april 2022 kl. 14 -16.

Tilmelding

Inden 1. september 2021 sammen med projekttilmelding til Højtider og bibelske fortællinger.

Kristendomsfaglig inspiration

For udskolingslærere

Hvordan griber man som lærer i udskolingen den daglige undervisning i kristendomskundskab an? Hvilke temaer kan der arbejdes med i faget? Hvad optager eleverne mest? Og hvad med afgangsprøven? Hvordan er reglerne, og hvordan forbereder vi eleverne - og os selv - bedst muligt?

Disse spørgsmål og mange flere kommer vi til at snakke om og arbejde med denne eftermiddag. Oplægget leveres af lærer Bente Vistisen fra Næstved, der igennem en årrække har undervist i faget og ført elever til afgangsprøven.

Tid og sted 

Herfølge Sognegård, Kirkepladsen 6, 4681 Herfølge.

Tirsdag d. 24. august kl. 14.00-16.00.

Tilmelding

Inden 2. juli 2021

Hjælp vi skal op til prøven

For udskolingslærere

Dette kursus henvender sig til de lærere, hvor kristendomskundskab er blevet udtrukket som prøvefag. De fire temaer og pensumlisten er klaret for længst, men denne eftermiddag hjælper vi hinanden med alle de praktiske spørgsmål. Hvordan støtter vi eleverne i arbejdet med at finde velegnede kilder, hvilke muligheder er der for produkter, og hvordan er reglerne for afvikling af prøven? Og som det allervigtigste sparrer vi med hinanden i processen med at stille de gode lærerstillede spørgsmål.  

Kurset afholdes af lærer Bente Vistisen fra Næstved.

Tid og sted 

Herfølge Sognegård, Kirkepladsen 6, 4681 Herfølge.

Tirsdag d. 3. maj 2022 kl. 14.00-16.00.

Tilmelding

Inden 29. april 2022